CREATIVE BLOCKS

Inviteret konkurrence: Creative Blocks, Hafencity Hamborg; Tyskland
Typologi: boligbyggeri
Størrelse: ca. 6650 m2

Kontor: Hauschild-Siegel architecture
Arkitekt efterår 2016
Partner: Axel Hauschild og Cord Siegel
www.hauschild-siegel.com

`Creative Blocks´ er en ny type karré i Hamborgs Hafencity, som baserer på det tyske `Bauggemeinschaft´ princippet og forener funktionerne erhverv, bolig, værksteder under et stort tag. En række firmaer bestående af blandt andet arkitekter, advokater og ingeniører er gået sammen om at skabe et hus der samtænker arbejde og fritid på en ny måde i et moderne byfællesskab. Et byfællesskab der både handler om fællesskaber mellem beboerne af karréen og om at skabe liv i hele bydelen.

Konkurrencens rumprogram bliver opdelt i 5 bygninger, men som forenes med en generøs formet svalegang på alle etager. Konceptens fokus ligger på disse fælles rum der opstår her og som styrker kommunikationen og interaktionen i boligforeningen og dermed det sociale netværk. De afrundede vægge fremmer en dynamisk bevægelse igennem bygningen.

Igennem indførelsen af flere mindre bygningsformer bliver den byplanmæssige skala nedbrudt til en menneskelig dimension. Dette skaber følelsen af identifikation og gemenskab. Formene muliggør udsigter ud over området og ind i bygningen og tillader denne at interagere med naboskabet.

De byplanmæssige krav af masterplanen i Hafencity overholdes igennem opfyldte proportioner og højder.

De efterfølgende billeder viser et udsnit af projektet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply