RETHINKING INFRASTRUCTURE – afgang

Dæmninger som en forbindelse imellem liv og arkitektur
Typologi: kultur, landskab, infrastruktur
Størrelse:

Forår 2015
Afgangsprojekt
KADK
Vejleder: Morten Kjer Jeppesen

Baseret på forventede havstigninger forårsaget af klimaforandringerne og en øget risiko for oversvømmelser af den indre by, foreslår Københavns klimatilpasningsplan opførslen af en dæmning mellem Nordhavn og Refshaleøen.

I dette projekt gik jeg videre med den idé med det formål at kombinere tekniske løsninger med sociale, kulturelle og rekreative faciliteter og udforske dæmningens typologi i forhold til rummelige kvaliteter i dens konstruktion.

Gennem veje og stier, grønne og blå offentlige områder, former den 1,61 kilometer lange konstruktion en arkitektur som leger med dæmningens funktion som grænse og tillader åbninger og forbindelser mellem en mere urban og en mere naturlig side af infrastrukturen.

Samtidig skaber dæmningen en forbindelse mellem to havnekvarterer og bidrager til en fortætning af hele København.

 

Havnepromenade (loop)

                 

 

 

 

 

 

5 Marina

 

5 Marina og strandpark

 

4 Plaza

 

1 Infrastruktur, 2 Havbiologi center, 3 Udsigtscafé


Leave a Reply