LEMVIG SKATEPARK

BYG DIG OP, Skatepark i Lemvig
Typologi: kultur, landskap
Størrelse: 2.200 m2

Kontor: EFFEKT
Praktik forår 2013
Partner: Sinus Lynge og Tue Hesselberg Foged
www.effekt.dk

Til foråret 2013 blev alle Dansker i hele Danmark inviterede til at udpege oversete steder i deres kvarter, der havde potentiale til at skabe et nyt socialt rum til gavn for lokalsamfundet. Processen blev dokumenteret af DR2 i fire små dokumentarer, hvilke blev sendt ud til efteråret 2013.
EFFEKT blev udvalgt til et ud af fire teams til at deltage i kampagnen og som arkitektkontor hjælpe landsbyen Lemvig til at kvalificere og gøre deres idé om en skatepark i havneområdet til virklighed. Sammen med lokalsamfundet fik kontoret kun 16 uger til at designe og bygge projektet.

Vi forvandlede den oprindelige idé om et mono-funktionelt skate park område til en multifunktionel rekreativ havnepark med en mangfoldighed af funktioner og oplevelser for alle bruger- og aldersgrupper i landsbyen. Indenfor kort tid blev projektet til et nyt brændpunkt – ikke kun for de lokale fra Lemvig, men også for Skaters fra hele regionen.

Som praktikant var jeg medvirkende i koncept- og formgivningsfasen, samt ansvarlig for modelbyggeriet. Til det grønne parkareal fik jeg undersøge vest Jyllands flora og fauna og finde de passende planter, produkter og materialer til projektet.

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply