OVERHOVED

Byplanlægning Herkules Dreieck, Köln; Tyskland
Typologi: masterplan, boligbyggeri
Størrelse:

Efterår 2011
PBSA
Veljedere: Prof. Jürgen Minkus
Gruppearbejde sammen med: Anna Götte, Susanne Priebs

Projektet er placeret i Köln i Tyskland og er omringet af store hovedveje. Idéen er at udvide Kölns grønne bælte over byggegrunden og forbinde denne med den ”grønne finger” i nord. Formålet er at forbedre klimaet igennem en bedre luftkvalitet og dermed give en bedre livskvalitet i byen. Højhuse sørger for mindre bebygget areal og tillader en grøn vækst. Som gigantiske træer rager disse seks konstruktioner med boliger og erhverv op over den ensartede ahornskov og nye zoner opstår under og over trætoppene. Højhusene er forbundet af broer der løber igennem disse trætoppe. Broerne fletter højhusenes ellers separate sociale strukturer sammen og skaber plads til ophold, møder og kommunikation – og indbyder simpelthen til en dejlig gåtur.

Støjen fra de store hovedveje reduceres indvendig af højhusenes dobbeltfacade, mens træernes funktion er at formindske støjopfattelsen udenfor.
Højhusenes komposition følger ikke kun æstetiske kriterier, men minimerer hinandens skyggekast. Hvert højhus tilbyder en unik udsigt over byen og dens verdensberømte skyline med Kölns katedral.

 

 

 

 


Leave a Reply